Tarsus Official Website | Members area : Üye Ol | Giriş Yap

HaberTürk'ten ne alaka dedirtecek bir haber

Web dünyasında paylaş :


Habertürk'ün bugünkü manşetinde göstere göstere çirkin bir hata yer alıyordu. Manşetteki habere göre; İstanbul'da bir ay önce iki kişinin düşüp ağır yaralandığı Discovery adlı lunapark aleti, 18 yaşındaki Hatice Ataman'ın da Azrail'i oldu.


LYS çıkışı bindiği Discovery'de kemeri açılan Ataman, 20 metre yükseklikten çakıldı. Kuzeninin de kemeri açıldı, ancak o tutunup kurtuldu.

Buraya kadar her normal gidiyor değil mi? Bildiğiniz sıradan tipik bir olay duyurusu. Ancak bundan sonrasına dikkatinizi çekmek isterim. Devamı ise şöyle: Okul dışında başını örterdi; Okulda başı açık, dışarıda örtülü olan Hatice Ataman kurtarılamadı.

Sezdiniz mi sizde, ne alaka dedirtecek noktayı. Kardeşim haberi yapmışsın, iyi hoş da nedir bu sonuna eklediğin saçmalıklarla örülü cümleler. İsmi geçen genç kız LYS sınavına girmiş ve çıkmış, stres atmak için de eğlenmek istemiş. Ancak beklenmedik bir felaket gencecik kızı en kötü zamanda bulmuş. Bunu yazıyorsun amenna, ancak ne diye başörtüsü konusunu açma gereği duyuyorsun ki.

Gerçekten de haberler alakası olmayan bu konunun hangi amaçla manşete taşındığı meraklara değer nitelikte. Manşette iki resim yer alıyor birde, biri başı açık olan resmi diğeri de kapalı olan resmi. Bir insan, bir genç, bir üniversite yolcusu hayatını kaybediyor, ama başı kapalı olunca liselere başı açık girmek ya da kapalı girmek konusunu tekrar gündem maddesi yapmaya mı çalışıyor Habertürk, anlayabilmiş değilim.

Böylesine irticai bir başlığa yer verilmesi de, ünlü müzisyen Fazıl Say'ın arabesk müzik için söylediği " yavşaklık " kelimesini getiriyor aklıma.

Web sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkürler, soru ve görüşleriniz için : onlinetarsus@mynet.com